Toimintasuunnitelma

 

HoNsU Juniorit ry

                

TOIMINTASUUNNITELMA

 

1.7.2021-30.6.2022


Toimintasuunnitelma kaudelle 2021 – 2022
 

Toiminnan tavoitteet


HoNsU Juniorit ry:n toiminta pitää sisällään laajan junioritoiminnan lisäksi aikuisten harrastekoripallotoiminnan.

Syksyllä 2017 alkaneen Lauri Markkasen koriskoulun jatkuminen on tärkeä asia. Neljänä ensimmäisenä toimintavuonna on tavoitettu jo lähes 2000 lasta koripallon pariin. Tätä toimintaa organisoi JBA, mutta HoNsUlla on näissä ryhmissä eniten harrastajia sekä valmentajia.

Koriskoulu on lapsille täysin maksuton. Suuri haaste meille koriskouluissa onkin, että pystymme pitämään kynnyksen siirtyä maksulliseen seuratoimintaan mahdollisimman matalana, sekä saamaan koriskoululaisista mahdollisimman monen jatkamaan harrastusta myös seuran ikäkausijoukkueissa.

Toimintamme päätavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille laadukasta harrastustoimintaa koripallon parissa. Pelaamisen ohessa tärkeintä seuratyössä on kasvatustyö; kasvatamme pelaajistamme paitsi mahdollisimman hyviä koripalloilijoita ja urheilijoita, myös hyviä, yhteistyökykyisiä kansalaisia. Jatkuvuuden turvaamiseksi on tärkeää saada varsinkin nuorempiin ikäluokkiin mahdollisimman paljon pelaajia. Tavoitteena on se, että meillä on runsaasti pelaajia vielä vanhimmissa juniori-ikäluokissa ja jokaiselle yksilölle sopivin mahdollinen ympäristö kehittymiseen. Haluamme antaa mahdollisuuksia toimia koripallon parissa pelaajauran jälkeenkin. Kaikille riittää tekemistä joko kilpailu- tai harrastesarjoissa pelaajana tai valmentajana sekä toimitsija- ja erotuomaritehtävissä.

Valmennustoiminnassa teemme yhteistyötä JBA:n kanssa. Saimme viime kaudella Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä myönteisen seuratukipäätöksen oman valmennuspäällikön palkkaukselle.

JBA on saanut Suomen Olympiakomitealta virallisen Akatemia-statuksen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yhteistyö koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa on tiivistynyt olennaisesti.  U19 ja WU19 (entiset A-pojat ja -tytöt) pelaavat JBA Gradia nimen alla. Lähes kaikki pelaajat myös opiskelevat Gradian oppilaitoksissa. Näin ollen HoNsUn toiminta jatkossa keskittyy nuorempiin junioreihin, sekä vanhimpien junioreiden ja aikuisten harrastejoukkueisiin.
 

Toiminnan laajuus
 

HoNsU ry on Suomen Koripalloliiton Keskisen alueen suurin koripalloseura. Pyrimme edelleenkin lisäämään harrastajamääriämme erityisesti nuorimmissa ikäluokissa (mikrot, minit ja U14-ikäiset). Lauri Markkasen koriskoulu tukee tätä tavoitetta. Tavoitteena on saada joukkueet aluesarjaan ja/tai valtakunnallisiin sarjoihin jokaiseen ikäluokkaan mikroista U19-junnuihin (JBA Gradia). Lisenssipelaajia pyrimme kokoamaan kausittain noin 300 ja lisäksi 300 koriskoululisenssillä pelaavaa Lauri Markkasen koriskoululaista.

Meille on jo tullut jonkin verran maahanmuuttajataustaisia harrastajia. Olemme valmiit lisäämään heidän osuuttaan ja olemme näin osaltamme mukana auttamassa kotouttamisessa.
 

Alueellinen yhteistyö

 

Teemme tiivistä yhteistyötä muiden alueen seurojen JBA:n, Säynätsalon Riennon, Muuramen Urheilijoiden, Laukaan Urheilijoiden ja Äänekosken Huiman kanssa. Yhteistyössä pyritään siihen, että jokaiselle juniorille löydetään ja tarjotaan sopivin ja kehittävin toimintaympäristö, sekä selkeä urakehitysmahdollisuus oman halun ja tavoitteiden mukaisesti juniori-iän jälkeen omassa seurassa tai alueen muissa seuroissa.
 

Kauden 2021–2022 tärkeimmät tavoitteet

 

HoNsU Juniorit ry:n hallituksen tärkeimmät tavoitteet tulevalle kaudelle:

 • Saada joukkueet jokaiseen ikäluokkaan
 • Jokaisessa joukkueessa vähintään kaksi valmentajaa
  • Sisäisten ja ulkoisten valmentajakoulutusten lisääminen
 • Valmennuspäällikön palkkaus
 • Yläkoulutoiminnan käynnistäminen
 • Seuran valmennuslinjan luominen
 • Lauri Markkasen koriskoulun toiminnan kehittäminen
 • Nuorimpien ikäluokkien harrastajamäärän kasvattaminen
 • Harrastajakoriksen pelaajamäärän kasvattaminen
 • Unified-toiminnan selvittely ja käynnistäminen
 • Katukoriskentän ja -toiminnan kehittäminen
 • Uusien tekijöiden rekrytointi
 • Tähtiseura-ohjelman jatkaminen
 • Uusien varainhankinta- ja yhteistyömuotojen ideointi
 • Seuran taloudenpito tasapainossa

                                 

Jyväskylässä 13.12.2021

HoNsU Juniorit ry Hallitus