Toimintakertomus

TOIMINTAKERTOMUS 2018 - 2019 (tilikausi 1.7.2018 - 30.6.2019)

HoNsU Juniorit ry:n edellinen vuosikokous pidettiin toukokuun 2. päivänä 2019. Kokous pidettiin OP Keski-Suomen tiloissa Jyväskylässä. Läsnä oli 12 yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa hyväksyttiin edellisen tilivuoden tilinpäätös ja toimintakertomus ja vahvistettiin toimintasuunnitelma toimintakausille 2018 – 2020 vuosikokouksen myöhäisen ajankohdan vuoksi. Kokouksessa valittiin myös yhdistykselle hallitus. Hallitukseen kuuluvat uutena puheenjohtajana Antti Pahankala, varapuheenjohtajana Riku Vainio (varajäsen Karri Ärling) erovuorossa, Reena Laukkanen-Abbey (varajäsen Janita Kemppainen), Paavo Pitkänen (varajäsen Mikko Valtonen) erovuorossa ja Ilja Saralahti (varajäsen Jarkko Danska). Hallitus on pitänyt neljä (4) varsinaista kokousta toimintakauden aikana.

Urheilullisesti kulunut toimikausi 2018 - 2019 oli taas hyvä juniorien osalta.
 

Valtakunnan sarjat

U19-pojat pelasivat valtakunnallisessa SM-sarjassa (10 joukkuetta). Joukkue sijoittui sarjassa kahdeksanneksi (5 voittoa, 13 tappiota).

U17-pojat pelasivat valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa (8 joukkuetta). Joukkue sijoittui sarjassa kahdeksanneksi (1 voitto, 13 tappiota).

U15-pojat pelasivat Robert Petersen Cupia. Sijoitus oli 13-16. (4 voittoa, 10 tappiota).

U14-pojat pelasivat SM-sarjaa ja voittivat historiallisesti ikäluokkansa Suomen mestaruuden. Joukkue voitti kauden aikana kaikki 13 peliänsä. Välierässä kaatui Honka ja finaalissa HNMKY.

Tyttöjen puolella yhteistyöseuramme Jyväskylä Basketball Academyn U19-tytöt pelasivat 1. divisioonaa (sijoitus 7.) ja U16-tytöt SM-sarjaa (sijoitus 9.).

 

Alueen sarjat

Juniorijoukkueemme pelasivat Keskisen alueen aluesarjoja.

U19-pojat pelasivat aikuisten kuntosarjaa eli Keski-Suomen Korisliigaa yhdellä joukkueella. Sijoitus oli seitsemäs (3 voittoa, 13 tappiota).

U16-pojat sijoittuivat aluesarjassa kolmanneksi (7 voittoa, 5 tappiota).

U14-pojat pelasivat molempia aluesarjoja kahdella joukkueella. 05-syntyneiden joukkue voitti 1.divisioonan (10 voittoa, 0 tappiota) ja 06-syntyneiden joukkue oli kuudes (2 voittoa, 8 tappiota). HoNsU White voitti 2.divisioonan (11 voittoa, 3 tappiota) ja HoNsU Red oli kolmas (7 voittoa, 5 tappiota).

Minipojat pelasivat 1.divisioonaa kahdella ja 2.divisioonaa kolmella joukkueella. 1. divisioonassa sijoitukset olivat 2. ja 3. ja 2.divisioonassa oman lohkonsa 3., 4. ja 5.

Mikropojat pelasivat aluesarjaa syksyllä kolmella joukkueella ja keväällä kahdella joukkueella. Kevään sarjassa sijoitukset olivat hienosti 1. ja 2.

U16-tytöt sijoittuivat aluesarjassa kuudenneksi (0 voittoa, 10 tappiota).

U14-tytöt sijoittuivat aluesarjassa neljänneksi (6 voittoa, 10 tappiota).

Minitytöt pelasivat 1.divisioonaa syksyllä kahdella ja keväällä yhdellä joukkueella. Lisäksi tytöt pelasivat 2.divisioonaa kahdella joukkueella. Sijoitus 1.divisioonassa oli kolmas (7 voittoa, 19 tappiota) ja 2.divisioonassa 2. ja 3. (molemmilla 3 voittoa, 3 tappiota).

Mikrotytöt pelasivat vuoden tauon jälkeen aluesarjaa yhdellä joukkueella. Sijoitus oli viides (1 voitto, 4 tappiota).

Myös aikuisten harrastekoripallo jatkui aktiivisena.

Naisten kakkosdivisioonaa pelasimme yhdellä joukkueella. Sijoitus oli kuudes (0 voittoa, 12 tappiota).

Korisorjien toiminta jatkui entisellään, yksi harjoitus viikossa ja osallistuminen aikuisten harrasteturnauksiin Suomessa.

 

Yleistä

Valmentajatilanteemme on hyvä ja jokaisella joukkueella oli vähintään kaksi vastuullista valmentajaa.

Lisenssipelaajia meillä oli viime kaudella noin 540 ja sillä olimme edelleen Keskisen alueen suurin koripalloseura, koko Suomen seitsemänneksi suurin seura sekä toiseksi eniten lisenssimäärää kasvattanut seura. Suurin syy tähän on Lauri Markkasen koriskoululaisten koriskoululisenssit. Lisenssimäärät ovat myös ilman koriskoululaisia kasvaneet vuosittain hieman.

Toimintakauden aikana väistynyt seuran puheenjohtaja Paavo Pitkänen kuului Suomen Koripalloliiton hallitukseen ja Keskisen alueen hallitukseen.

Taloudenpito on aina urheiluseurassa haasteellista. Menoja riittää, mutta tulopuolelle on Jyväskylän kaltaisessa kaupungissa vaikea koota yhteistyöeuroja. Tilinpäätös osoittaa, että taloudessa onnistuttiin, tulos on lievästi positiivinen. Suuri kiitos kuuluu perinteiselle Nuorisoseuralle, joka yhä jaksaa tukea koripallon nuorisotoimintaa. Myös Jyväskylän kaupungin tuki toiminnalle on merkittävä ennen kaikkea sillä tavalla, että juniorien harjoitusvuorot ovat maksuttomia. Lisäksi saamme myös pientä rahallista avustusta kaupungilta.

Kesällä 2016 perustettiin Keski-Suomeen uusi koripalloseura JBA (Jyväskylä Basketball Academy). Seuran tarkoituksena on toimia kaikkien keskisuomalaisten junioriseurojen kanssa yhteistyössä ja huolehtia alueen huippukoripallosta miesten puolella. JBAn keväällä 2019 käynnistämä akatemiatoiminta on alkanut lupaavasti ja jatkossa U19-ikäluokkien joukkueet pelaavat valtakunnansarjoissa JBA Gradia nimen alla.

Yhteistyöseuramme JBA:n miesten joukkue pelasi viime vuonna miesten ykkösdivisioona A:ssa, jossa he sijoittuivat runkosarjassa kahdeksanneksi. Puolivälierissä joukkue hävisi Lahti Basketballille. Joukkueessa pelasi kauden aikana muutamia A-poikajoukkueemme pelaajia, sekä monia aiemmin seurassamme pelanneita pelaajia.

Lauri Markkasen koriskoulu kasvatti edelleen suosiotaan. Kouluun ilmoittautui toiselle kaudelle jo yli 500 lasta, joista noin 300 oli HoNsUn kouluilla. JBA järjesti toiminnan lapsille maksuttomaksi. Toiminnassa olivat mukana myös muut alueen seurat. Pääosa valmentajista oli honsulaisia.

 

HoNsU Juniorit ry:n hallitus