Toimintakertomus

TOIMINTAKERTOMUS 2020 - 2021 (tilikausi 1.7.2020 - 30.6.2021)

HoNsU Juniorit ry:n edellinen vuosikokous pidettiin 17. marraskuuta 2020. Kokous pidettiin HoNsU Juniorit ry:n uusissa toimistotiloissa Sepänkadulla Jyväskylässä. Läsnä oli kymmenen (10) yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa hyväksyttiin edellisen tilivuoden tilinpäätös ja toimintakertomus sekä vahvistettiin toimintasuunnitelma toimintakaudelle 2020–2021. Kokouksessa valittiin myös yhdistykselle hallitus. Hallitukseen kuuluvat puheenjohtajana Antti Pahankala, varapuheenjohtajana Karri Ärling (varajäsen Ilja Saralahti), Marko Kainulainen (varajäsen Pasi Jakonen), Olli Oivanen (varajäsen Pirkko Filtness) erovuorossa ja Paavo Pitkänen (varajäsen Riku Vainio) erovuorossa. Hallitus on pitänyt kolme (3) varsinaista kokousta toimintakauden aikana.

Urheilullisesti kulunut toimikausi 2020–2021 keskeytyi koronan takia kevätkaudella, Valtakunnan sarjat keskeytettiin Koripalloliiton päätöksellä, aluesarjoista jäimme pois seuran omasta päätöksestä, koska halusimme noudattaa Jyväskylän kaupungin suosituksia. Näin ollen sijoituksia ei HoNsUn osalta jaettu.

Valtakunnan sarjat

U16-pojat pelasivat SM-sarjaa. Saldo oli kolmesta pelistä kolme voittoa, kunnes sarja keskeytyi.

U15-pojat pelasivat Robert Petersen Cupia. Syksyn saldo oli viidestä pelistä kaksi voittoa ja kolme tappiota, kevätkaudella pelejä ei enää pelattu.

U14-pojat pääsivät kevääksi SM-sarjaan, mutta yhtään peliä ei ehditty pelata ennen keskeytystä.

U16-tytöt pelasivat 1.divisioonaa ja ehtivät pelata kuusi ottelua ennen keskeytystä, joista tuloksena kaksi voittoa ja neljä tappiota.

U15-tytöt pelasivat Robert Petersen Cupia HoNsUn alla Jyväskylä Girl Basketball nimisellä yhteisjoukkueella. Syksyn saldo oli viidestä pelistä viisi tappiota, kevätkaudella pelejä ei enää pelattu.

U14-tytöt pääsivät kevääksi SM-sarjaan, mutta yhtään peliä ei ehditty pelata ennen keskeytystä.

Yhteistyöseuramme Jyväskylä Basketball Academyn eli JBA Gradian U19-ikäiset tytöt ja pojat pelasivat ikäluokkiensa SM-sarjaa, myös nämä sarjat keskeytettiin keväällä.

Alueen sarjat

Juniorijoukkueemme pelasivat Keskisen alueen aluesarjoissa. Keväällä seuran hallitus päätti jäädä pois aluesarjoista vedoten Jyväskylän kaupungin antamiin suosituksiin harrastustoiminnan keskeyttämisestä.

U19-pojat pelasivat aikuisten kuntosarjaa eli Keski-Suomen Korisliigaa yhdellä joukkueella. Saldona oli viidestä pelistä kaksi voittoa ja kolme tappiota, ennen kuin sarja keskeytettiin.

U16-pojat olivat aluesarjassa ensimmäisinä (viisi voittoa, ei yhtään tappiota) syksyn jälkeen, mutta eivät osallistuneet keväällä sarjaan seuran koronalinjausten takia.

U15-pojat osallistuivat vuotta vanhempien eli U16-ikäisten aluesarjaan. Syyskauden saldo oli kaksi voittoa ja kolme tappiota. Kevätkausi jäi pelaamatta seuran koronalinjausten takia.

U14-pojat pelasivat SM-sarjan lisäksi aluesarjoissa kolmella joukkueella.

Minipojat pelasivat oman ikäluokkansa aluesarjaa kahdella joukkueella ja lisäksi olivat mukana U14-ikäluokan aluesarjassa yhdellä joukkueella.

Mikropojat pelasivat aluesarjoissa neljällä joukkueella.

U16-tytöt pelasivat valtakunnallisen divarin lisäksi aluesarjaa SäyRin alla ja ehtivät pelata viisi peliä, joista tuloksena neljä voittoa ja yksi tappio.

U14-tytöt pelasivat SM-sarjan lisäksi aluesarjaa kahdella joukkueella.

Minitytöt pelasivat aluesarjoja kolmella joukkueella.

Mikrotytöt pelasivat omaa aluesarjaansa yhdellä joukkueella.

Myös aikuisten harrastekoripallo jatkui aktiivisena. Naisten kakkosdivisioonaa pelasimme yhdellä joukkueella. Sijoitus oli kauden keskeytyessä viimeinen eli kuudes (kolmesta pelistä kolme tappiota). Korisorjien toiminta jatkui entisellään, yksi säännöllinen harjoitus viikossa ja osallistuminen aikuisten harrasteturnauksiin Suomessa.

Yleistä

Valmentajatilanteemme on hyvä ja jokaisella joukkueella oli vähintään kaksi vastuullista valmentajaa. Valmentajien määrämme kasvoi jälleen ja tämän avulla pystymme tarjoamaan laadukkaampaa toimintaa harrastajillemme.

Lisenssipelaajia meillä oli viime kaudella noin 530 ja sillä olimme edelleen Keskisen alueen suurin koripalloseura ja nousimme koko Suomen seitsemänneksi suurimmaksi seuraksi. Lisenssimäärien kasvu jatkui noin 40:llä lisenssillä, vaikka koronatilanne on aiheuttanut haasteita seuratoimintaan Suomessa yli lajirajojen.

Taloudenpito on aina urheiluseurassa haasteellista. Menoja riittää, mutta tulopuolelle on Jyväskylän kaltaisessa kaupungissa vaikea koota yhteistyöeuroja. Tilinpäätös osoittaa, että koronasta huolimatta taloudenpidossa ja varainhankinnassa onnistuttiin jopa erinomaisesti, tulos on selvästi positiivinen ja voimme vihdoin sanoa olevamme täysin velaton seura. Suuri kiitos kuuluu perinteiselle Hongikon Nuorisoseuralle, joka yhä jaksaa tukea koripallon junioritoimintaa. Myös Jyväskylän kaupungin tuki toiminnalle on merkittävä ennen kaikkea sillä tavalla, että juniorien harjoitusvuorot ovat maksuttomia. Lisäksi saamme kaupungilta myös pientä rahallista avustusta. Onnistuimme saamaan seuratoimintaan myös korona-avustuksia. Suurin syy isoon positiiviseen voittoon on kuitenkin OKM:ltä saatu seuratuki valmennuspäällikön palkkausta varten, joka muodosti noin puolet voitosta ja tullaan kohdentamaan tulevan kauden palkkausmenoihin.

Yhteistyöseuramme JBA:n miesten joukkue pelasi viime vuonna miesten ykkösdivisioona A:ssa, jossa he olivat runkosarjassa kuudensia, mutta hävisivät harmittavasti puolivälierissä Kristikalle voitoin 2-1. JBA:n naisten joukkue pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa naisten 1.divisioonaa ja oli hienosti nuorella joukkueella sarjassa viides, jääden harmittavasti yhden voiton päähän pudotuspelipaikasta.

Lauri Markkasen koriskoulu kasvatti edelleen suosiotaan. Kouluun ilmoittautui neljännelle kaudelle yli 500 lasta, joista vajaa 300 oli HoNsUn viidellä koululla. JBA järjesti toiminnan lapsille maksuttomaksi. Toiminnassa olivat mukana myös muut alueen seurat (SäyRi, Huima, MU, LU, Saarijärvi). Pääosa koriskoulun ohjaajista oli honsulaisia.

Ilahduttava ja isoin asia viime toimintakaudella oli saada vihdoin käyttöön yhteistyössä kaupungin kanssa rakennettu uusi upea katukoriskenttä Hippoksella. Katukoriskenttä on kaikkien vapaassa käytössä. Järjestimme heti ensimmäisenä kesänä kentällä viikoittaista katukoristoimintaa lapsille ja nuorille. Toinen uusi toiminta oli Kesäkoris, joka alkoi keväällä 2021. Sen tarkoituksena on helpottaa koriskoululaisten siirtymää koriskouluista seuran mikrojen ikäkausijoukkueisiin.

HoNsU Juniorit ry:n hallitus