Huipputason katukoriskenttä valmistunut Jyväskylään!

16.9.2020
Suunnitteluun osallistunut muun muassa Lauri Markkanen

Jyväskylän Hippoksen alueelle on valmistunut huipputason täysimittainen katukoripallokenttä, joka täyttää tulevissa Tokion olympialaisissa pelattavan 3x3 -koriksen viralliset vaatimukset. Kenttää ja sen ympäristöä viimeistellään ensi kevääseen mennessä muun muassa kentästä vielä puuttuvien viivojen maalaamisella. Kentällä on alkuperäisten tavoitteiden mukaan tarkoitus järjestää huipputason otteluita ja turnauksia, mutta se on myös kaikkien innokkaiden pelaajien vapaassa käytössä.

Kentän on rakennuttanut ja kustantanut Jyväskylän kaupunki. Hanke on toteutettu tiiviissä yhteistyössä HoNsU:n kanssa. Kenttäprojekti käynnistyi alun perin HoNsU:n valmentajien kauden aloituspalaverista syksyllä 2018 nykyisin HoNsU:n U14-poikien joukkueen valmentajana toimivan Marko Kainulaisen aloitteesta. Kainulaisen lisäksi hankkeessa ovat olleet HoNsU:n puolelta aktiivisesti mukana seuratyöntekijä Sami Tolkki, pitkäaikainen aktiivi Noora Kakko sekä puheenjohtaja Antti Pahankala. HoNsU:n edellä mainittu edustus on ollut koko hankkeen ajan mukana kentän suunnittelussa, sekä yksityiskohtien ja materiaalien valinnoissa.

Erityisen iso kiitos kentästä kuuluu Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivistolle ja NBA- ja Susijengi-pelaaja Lauri Markkaselle. Kenttähanke nytkähti toden teolla eteenpäin Markkasen osallistuttua yhdessä HoNsU:n työryhmän kanssa kentän suunnitteluun ja Koiviston lähdettyä edistämään hanketta alkuvuodesta 2019. Markkasen toiveesta kenttä komeilee hänen kasvattiseuransa HoNsU:n punamustavalkoisissa väreissä, sekä päädyissä seisoo laadukkaimmat mahdolliset pleksilevyin viimeistellyt koritelineet. Kentän alustan materiaalina on laadukas Bergo Multisport-muovipinnoite, joka on tarkoitettu nimenomaan 3x3-korikseen.

Alkuperäisessä esityksessä kenttää toivottiin järjestyksessä Mattilanniemeen, Kankaan alueelle tai Lutakkoon. Mattilanniemi valikoitui kokonaisuutena parhaaksi paikaksi katukoriskentälle, mutta lisäselvityksissä maanmuokkauskustannukset olisivat nousseet liian suuriksi. Alkuperäisiin suunnitelmiin sisältyi muun muassa kivinen katsomorakennelma. Kaupunki päätti rakentaa suunnitellun kentän lopulta Hippokselle, joka kehittyy ja kasvaa myöhemmin toivottavasti osaksi Hippos 2020 -hanketta.

HoNsU kiittää kaikkia kentän valmistumiseen vaikuttaneita tahoja, erityisesti Jyväskylän kaupunkia ja liikuntapalveluita. Pelaajien toivotaan kunnioittavan yli kahden vuoden työn tulosta, että kenttä pysyy yhteisvoimin hyvässä kunnossa ja siistinä, jotta siitä olisi iloa mahdollisimman pitkään.

 

Kuvat: Jyväskylän kaupunki (kenttäkuvat), Sami Tolkki (Marko, Lauri & Timo)

 

Lisätiedot: Sami Tolkki, puh. 050-4678708 tai Marko Kainulainen, puh. 044-2368917