Mikropoikien kausi pähkinänkuoressa

15.5.2019


HoNsU otti kaksoisvoiton Keskisen alueen mikropoikien kevätsarjassa 28.4. pidetyssä lopputurnauksessa.

HoNsU Red ja White ottivat kuuden 
joukkueen runkosarjassa ensimmäiset sijat ja varmistivat tällä Final 
Four-lopputurnauksen järjestämisen kotikentällä Kypärämäessä. HoNsU Red 
voitti välierässä Lapuan Korikobrat 62-38 ja HoNsU White voitti 
Äänekosken Huiman 65-42. Red oli finaalissa tällä kertaa Whitea parempi 
luvuin 52-24. Pitkän matkan tehneet lapualaiset voittivat Huiman 
pronssiottelussa 51-45.

Joukkueen vastuuvalmentaja Matias Vähätörmä kommentoi kautta: ”Finaali oli sopiva päätös hienosti sujuneelle kaudelle. Poikien kehittyminen on tässä vaiheessa tärkeämpää kuin sarjapisteet, vaikka toki kyse on kilpaurheilusta ja esimerkiksi kotikenttäetu on järjestelyjen kannalta merkittävä porkkana. Pyrimme peliajan tasaiseen jakamiseen, sekä pelien pitämiseen tasaisina esimerkiksi peluuttamisella ja lepovuoroilla, sillä liian epätasaiset ottelut eivät palvele kumpaakaan joukkuetta. Tässä mielessä kausi onnistui mielestämme 
erinomaisesti ja pelattiin paljon hyviä, melko tasaisia pelejä. Lapuaa 
vastaan runkosarjassa ratkaisimme yhden ottelun vasta toisella 
jatkoajalla ja keskinäiset runkosarjan ottelut Redin ja Whiten välillä 
menivät tasan 1-1. Pojat taistelivat peleissä hienolla asenteella koko 
kauden ja ovat kehittyneet sekä henkilökohtaisesti että joukkueena 
pelaamisessa."

Koriskoulun tuoma lajin suosio näkyi erityisesti mikropojissa. Harjoituksissa kävi kevätkaudella lähes 40 junioria kolmesta ikäluokasta. Pelaajien määrä asetti rajoituksia valmennuksen sisällölle, kun tila ja korien määrät olivat rajallisia, ja ensi kaudella poikia onkin tavoitteena jakaa pienempiin treenausryhmiin. Valmennustiimimme sai käyttää luovuutta harjoitusten ja pelien organisoinnissa. Aluesarjajoukkueen peleihin osallistui yli 20 poikaa, ja lopuille pelaajille järjestettiin pelaajien ikä- ja taitotasoon sopivia harjoitusotteluita. Samoilla Redin ja Whiten joukkueilla osallistuttiin lisäksi minipoikien 2.divisioonan aluesarjaan, jossa pelattiin mm. alueen pienempien seurojen eri ikäisistä koottuja joukkueita vastaan. Niissä kekkereissä minipojat olivat hiuksen hienosti parempi, mutta kuuluttamiamme tasaisia pelejä saimme kokea.

”Joukkueen tasaisuudesta kertoo se, että Mikropoikien finaaleissa meillä 13 poikaa teki koreja. Meillä on poikkeuksellisen lahjakkaita pelaajia, joista osa jatkaa syksyllä HoNsU:n minipojissa", Vähätörmä lisää. Kauden toukokuussa päättävään Lauri Markkanen Tournamentiin mikropojat osallistuivat peräti neljällä joukkueella.