HoNsUn C-pojille Suomen mestaruus!

6.5.2019


HoNsUn C-pojat voittivat oman ikäluokkansa Suomen mestaruuden viikonloppuna pelatussa lopputurnauksessa Kisakalliossa.

HoNsUn C-pojat voittivat historiallisen Suomen mestaruuden 14-vuotiaiden poikien SM-sarjassa viikonloppuna Kisakalliossa pelatussa lopputurnauksessa. Lopputurnaukseen oli selviytynyt kauden kahdeksan parasta joukkuetta. HoNsU ei hävinnyt koko kaudella yhtään peliä, saldon ollessa 13 voittoa ja 0 tappiota.

Suomen mestaruus oli HoNsUlle kautta aikojen toinen. Edellinen on 20-vuotiaiden naisten Suomen mestaruus keväältä 2000, silloinkin valmentajana toimi nyt C-pojat mestaruuteen luotsannut Jari Laine.

Lopputurnauksessa alkulohkossa kaatuivat Pyrintö, HNMKY ja EBT, välierässä Honka lukemin 79-54 ja finaalissa Helsingin NMKY uudestaan tiukkojen vaiheiden jälkeen 63-50.

– "Lopputurnauksessa oli kahdeksan parasta mukana. Neljän joukkueen alkusarjassa oli tasaisia pelejä, mutta onnistuttiin ne voittamaan. Välierissä kaatui Honka ja finaalissa Helsingin NMKY, joka oli ollut jo samassa alkulohkossa", joukkueen valmentaja Jari Laine kommentoi lopputurnausta.

– "Joukkue on syntynyt SäyRin ja HoNsU:n yhteistyönä. Kaksi vuotta on pelattu yhdessä eri turnauksissa ulkomaita myöten. Nyt oli liikkeellä tällainen 12 pelaajan kilparyhmä, jossa on paljon urheilija-ainesta. Aika monet ovat entisten koripallopelaajien poikia", Laine kertoi.

Joukkueessa pelasivat Elmeri Abbey, Elias Särkkä, Roope Filtness, Pekka Pennanen, Matias Poikonen, Elias Levomäki, Leo Harju, Nooa Leppänen, Verni Laine (C), Eeti Laine, Joni Pirttimäki ja Jussi Horn.

Joukkueen valmentajina toimivat Jari Laine, Antti Pennanen, Mika Vesterinen ja Tommi Tatti. Lisäksi kauden aikana apuna ovat olleet Leevi Valtanen ja Rasmus Kierros. Joukkueen taustalla häärivät Vesa Leppänen ja Tiina Puurula. 

HoNsU onnittelee C-poikia huikeasta suorituksesta ja kiittää kaikkia poikien tukena tällä ja edellisillä kausilla olleita toimihenkilöitä, vanhempia ja yhteistyökumppaneita!