B-pojat ikäluokan valtakunnalliseen 1.divisioonaan!

29.9.2017


B-poikien valtakunnansarjan toinen karsintakierros pelattiin 23.-24.9. Panoksena oli paikka SM-sarjaan tai jääminen I-divisioonaan. Honsun B-poikien joukkue selvitti hienosti tiensä jatkoon ensimmäisestä karsinnasta ja matka suuntautui Turkuun karsinnan toiseen osaan. Vastassa turnauksessa oli rankingin 1. Espoon Honka, 10. Karhuhait ja 11. TuNMKY.

Honsun ensimmäinen peli oli Honkaa vastaan ja joukkue pääsi alussa pelirytmiin erittäin hyvin. Honkalaisten heitot kolahtelivat rautoihin tuon tuostakin ja toisessa päässä saatiin oma peli rullaamaan ja kovien yksilösuoritusten ansiosta puoliajalla peli on ympäripyöreä Hongan johtaessa 4p. Kolmannelle jaksolle ranking 1. tuli täysin eri latauksella. Puolustuksen intensiteetti vei tilan Honsun hyökkäämisestä ja nopeiden siivittämänä myös vastustajan kaukoheitot alkoivat uppoamaan vastustamattomasti. Lopputuloksesta ei ollut epäselvyyttä ja tiedossa oli siis myöhäisempi peli sunnuntaina.

Lopulta sunnuntain vastustajaksi varmistui TuNMKY, joka hävisi KarhuHaille tiukassa kamppailussa. Honsu sai tähänkin peliin erittäin hyvän alun ja lukuisten hienojen yksikö- ja joukkuesuoritusten siivittämänä Honsu pääsi yli 10p johtoon alussa. Erityisesti Wille ja Jussi olivat vedossa ja Eino puolusti eläimen lailla. Turku sai kuitenkin juonesta kiinni ja hilautui rinnalle ja ohi. Paikkapuolustuksen avulla ja polvivaivoista kärsineen Meten palattua kentälle Honsu hilautui piste pisteeltä lähemmäksi. Lopussa Honsun ollessa pisteen tappiolla tuli harmittava ohiheitto ja Turku marssi 5p voittoon ja selvitti päivän viimeisessä ottelussa helposti tiensä SM-sarjaan 40p voitolla KarhuHaista.

Paikka valtakunnan sarjassa kuitenkin on ansaittu saavutus kesän ja syksyn kovasta työstä. Sarja alkaa Lappeenrannassa 8.10. ja ensimmäinen kotipeli on 15.10 klo 15.30 Lehtisaaressa. Tervetuloa kannustamaan Honsun B-poikia tulevan kauden aikana!