C-pojat ja C-tytöt SM-sarjaan!

5.12.2016
Viikonloppuna pelatut C-ikäisten Keskisen alueen viimeiset SM-karsintapelit päättyivät HoNsUn joukkueiden osalta hienosti. Sekä HoNsUn C-pojat, että Säyrin alla pelaava C-tyttöjen Hurmio-joukkue, selvittivät tiensä ikäluokan kevään SM-sarjaan.

C-pojat matkasivat viikonloppuna viimeisiin karsintapeleihin Kauhajoelle, jossa vastaan asettuivat isäntäjoukkue Kauhajoen Karhu, sekä Lapuan Korikobrat. Ensimmäisessä pelissä Karhu kaatui lopulta niukasti 67-71 ja toisessa pelissä Korikobrat selkeästi 69-35 ja näin SM-sarjapaikka varmistui.

"Panoksena ollut SM-sarjapaikka keväälle painoi hieman poikien mielessä ensimmäisessä pelissä ja kovalla asenteella peliin tullut Kauhajoen nuori joukkue oli yllättää meidät. Onneksi pelin lopun hienot suoritukset ja erityisesti jäätävät ratkaisut Karhun prässin alla toivat vapauttavan voiton ja varmistuksen kevään SM-sarjapeleistä. Toisessa pelissä Lapuaa vastaan päästiin nauttimaan vapautuneemmasta pelistä kevään pelien varmistuttua. Voitto irtosi lopulta isolla marginaalilla ja viikonlopun ja syksyn tavoite täyttyi hienosti. Kevään SM-sarja alkaa jo 8.1.2017, joten siihen valmistautuminen alkaa täydellä vauhdilla", kommentoivat C-poikien valmentajat Ensio Helimäki ja Pasi Jakonen. 

C-pojat selvittivät tiensä SM-sarjaan karsintalohkonsa toisena. Lohkon voitti Äänekosken Huima puhtaalla pelillä ja lohkosta kolmantena sarjaan selvisi Kauhajoen Karhu. HoNsUn saldo syksyn kahdeksasta ottelusta oli hienot kuusi voittoa ja kaksi tappiota, molemmat lohkon voittaneelle Huimalle.

C-tytöt pelaavat SäyrRn nimen alla yhdistelmäjoukkueella Hurmio, jossa on tyttöjä HoNsUsta, SäyRistä ja Muuramen Urheilijoista. Tytöt matkustivat viikonloppuna Vimpeliin, jossa heitä vastaan tulivat Kokkolan Namika Girls ja turnausisäntä Vimpelin Veto. Ensimmäinen peli päättyi niukkaan tappioon Kokkolalle lukemin 47-39, mutta toisesta pelistä tuli hieno voitto Vimpelistä 60-44.

"Hurmio koottiin täksi syksyksi (ja toivottavasti vuosiksi eteenpäin), jotta alueen innokkaimmilla C-tytöillä olisi mahdollisuus harjoitella ja pelata astetta tavoitteellisemmassa ympäristössä. Päävalmentajaksi tähän projektiin saatiin Juuso Sainio (myös JBA:n apuvalmentaja), ja Juuson apuna ovat toimineet jokaisen seuran omat C-tyttövalmentajat. Joukkueen ensimmäinen etappi, C-tyttöjen SM-sarja, on nyt saavutettu ja lähdemme haastamaan jokaista vastustajaa vauhdikkaalla ja iloisella pelillä. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää keväällä katsomoon kotiturnauksen aikaan ja pääsee näkemään kuinka huikaisevia tyttöjunioreita alueeltamme löytyy!", kommentoi HoNsUn C-tyttöjen valmentaja ja Hurmion C-tyttöjen apuvalmentaja Karri Ärling.

Tytöt olivat omassa karsintalohkossaan lopulta kolmansia saldolla viisi voittoa ja kolme tappiota, ja selvittivät näin tiensä kevään SM-sarjaan. Muut jatkoonmenijät lohkosta olivat lohkon voittanut Kokkolan Namika Girls ja toiseksi tullut Sallan Palloseura.

Kevään lohkojaot ja sarjaohjelmat eivät ole vielä tiedossa, mutta ne selviävät lähiaikoina ja löytyvät liiton sivuilta osoitteesta www.basket.fi.